Je wil nooit meer een normale kaastosti!
Een boterham met kaas, een wrap met geitenkaas en sla, een maaltijdsalade. Opties voor de lunch zijn eindeloos. Ook leuk om in het lunchrepertoire op te nemen? Deze heerlijke bloemkooltosti’s.
Dit heb je nodig voor bloemkooltosti’s voor twee tot drie personen:
- 1 bloemkool
- Snufje zout
- Twee eieren
- 90 gram Parmezaanse kaas
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel oregano
- Chilisnippers naar smaak
- Een handvol basilicum
- Drie grote plakken kaas
Zo maak je het:
- Rasp je bloemkool of maak deze fijn met een keukenmachine.
- Doe de bloemkool in een kom en voeg hier een snuf zout aan toe en roer. Laat de bloemkool vervolgens twintig minuten staan.
- Doe de bloemkool daarna in een kaasdoek en knijp het vocht uit de bloemkool. Doe de bloemkool daarna weer in een kom en breek de eieren hierin. Voeg ook de knoflookpoeder toe, de Parmezaanse kaas, de basilicum, de oregano en de chilisnippers. Meng dit goed met elkaar.
- Zet daarna een koekenpan op op midden tot hoog vuur en giet er wat olijfolie in. Pak daarna een eetlepel en schep twee bolletjes van drie eetlepels in de koekenpan. Vorm dit daarna tot je een broodplakvorm hebt. Laat dit even zo staan en draai de bloemkoolbrood-plakjes om zodra de onderkant wat steviger is geworden. Laat het vervolgens weer even staan en doe dan een plak kaas op een van de ‘boterhammen’. Leg daarna de andere bloemkoolboterham op de kaas. Laat dit zo staan tot je kaas gesmolten is en je kunt daarna genieten van je bloemkooltosti.
Gek op tosti’s? Probeer deze recepten dan ook eens:
Bron: Tasty. Beeld: Videostill Tasty.