Desy
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilo hutspotgroenten
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 paprika's
  • 400 gram kipfiletreepjes
  • Shoarmakruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 50 milliliter melk
  • 25 gram boter

Een lekker pittige hutspot!

Het seizoen van de stamppotten is weer aangebroken! Heerlijk natuurlijk, maar wij vinden de traditionele stampotten een beetje saai. Tijd dus om de traditionele hutspot met wortelen en uien een beetje te ‘pimpen!’

Hutspot is traditioneel gezien een gerecht met aardappelen, wortelen (vaak winterpeen) en uien. Deze ingrediënten worden gekookt en samen gestampt tot een stamppot. Hutspot bestond al in de lage landen voordat de aardappel überhaupt in Europa bekend was. Pas rond 1574 werd stamppot voor het eerst gegeten bij het Leidens ontzet. En gek toch eigenlijk, dat we het al eeuwenlang hetzelfde eten? Tijd dus om de hutspot op een andere manier klaar te maken!

Wat moet je doen?

  • Doe de shoarmakruiden samen met 2 eetlepels olijfolie in een kommetje.
  • Doe de kipfiletreepjes hierin en marineer ongeveer 10 minuten.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Kook ze in een ruime pan met water samen de hutspotgroenten ongeveer 15 minuten.
  • Snijd de paprika in stukjes en pers de knoflook.
  • Bak ondertussen de kipfiletreepjes geoudbruin en gaar voeg de paprika en knoflook toe en bak even mee.
  • Verwarm de melk in een steelpannetje.
  • Giet de aardappelen en de groente af en stamp ze grof schenk de melk erbij en stamp verder.
  • Breng op smaak met peper, zout en de sambal. Meng de kipreepjes door de hutspot heen. Eet smakelijk

Lees ook: Eén van deze twee borden stamppot bevat veel minder calorieën

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Ellywa, wikimedia commons