Desy

Aardappelsalade op Mediterraanse wijze!

Iedereen houdt van aardappelsalade (heb je deze aardappelsalade bijvoorbeeld al eens geprobeerd?) maar soms heb je zin om ‘m net eens even iets anders te bereiden. Een beetje variatie in de Nederlandse keuken!

En gevarieerd is deze Mediterraanse aardappelsalade zeker; er zit namelijk naast de oerhollandse aardappel ook tomaat, uit en paprika in voor een lekker buitenlands tintje! Hierdoor krijgt de aardappelsalade veel bite en een hele andere smaak. Een aardappelsalade pas overal bij: bij de barbecue, tezamen met een frisse salade als hoofdgerecht of zomaar, als tussendoortje. Multifunctioneel! De ingrediënten en bereidingswijze vind je op de volgende pagina!

Dit heb je nodig:

  • 700 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepel griekse yoghurt
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Zet een ruime pan met water en een snufje zout op het vuur en breng het aan de kook. Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Doe de aardappelen in de pan wanneer het water kookt, draai het vuur lager en laat de aardappelen 10-15 minuten koken. Snijd ondertussen de rode ui, de paprika, de tomaat en de komkommer in kleine blokjes. Doe de gekookte, afgegoten aardappelen in een grote schaal of kom en voeg de groenten toe. Meng in een kommetje de yoghurt met zout, peper en een fijngesneden teentje knoflook en meng dit door de aardappelsalade. Om het af te maken kun je er ook nog peterselie doorheen doen. Eet smakelijk!

Beeld: videostill