Sabine
2 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel azijn
  • eidooier van 1 ei
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Het is veel lekkerder dan gekochte mayonaise

Het kost je maar een paar seconden om een pot mayonaise uit het schap in de supermarkt te pakken, maar dan moet je natuurlijk wél in de supermarkt zijn. Ben je thuis en kom je tot de ontdekking dat je geen mayonaise meer hebt en wil je dat toch bij dat ene gerecht eten? Maak je geen zorgen, je kunt het ook zelf maken.

En dat zonder de boel lang te moeten kloppen.

Kloppen

Wie weleens mayonaise heeft gemaakt, weet dat je vaak lang moet kloppen voor de eidooiers de juiste structuur hebben. De olie moet bovendien heel langzaam in een dunne straal worden toegevoegd. En ondertussen natuurlijk blijven kloppen als een malle. Gelukkig kan het makkelijker. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de azijn, mosterd en eidooier in een maatbeker. Schenk de olie erbij en tover vervolgens een staafmixer tevoorschijn. Lang kloppen hoeft dan niet.
  • Zet de staafmixer in de maatbeker en mix ongeveer 30 seconden tot een romige en volle saus ontstaat. Voeg nog wat zout en peper naar smaak toe.
  • Variatietip: voeg wat dille aan de mayonaise toe voor een lekkere twist. 
  • De mayonaise is een week houdbaar in de koelkast.

Lees ook: Recept: Chinese garnalen in kerriesaus

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay