Ingrediënten
  • 225 gram bloem
  • 160 gram koude roomboter, in blokjes
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 losgeklopt ei
  • Snuf zout
  • 120 gram gezouten boter
  • 450 gram kristalsuiker
  • 115 gram melkchocolade, in stukjes gehakt
  • 35 gram cacaopoeder
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eiwitten
  • 100 gram suiker
Tjitske
60 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram bloem
  • 160 gram koude roomboter, in blokjes
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 losgeklopt ei
  • Snuf zout
  • 120 gram gezouten boter
  • 450 gram kristalsuiker
  • 115 gram melkchocolade, in stukjes gehakt
  • 35 gram cacaopoeder
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eiwitten
  • 100 gram suiker

Een s’mores marshmallowtaart

Heb je weleens een s’more gehad? Een s’more is een gesmolten marshmallow met chocoladepasta tussen twee koekjes. Dit wordt veel gegeten in Amerika, typisch op kamp bij een kampvuur. Hou je van zoetigheid, en dan marshmallow in het specifiek? Dan is deze marshmallowtaart echt wat voor jou.

Voor welke zoetekauw zet jij deze marshmallowtaart op tafel?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de marshmallowtaart:

  • Vet een taartvorm van 23 centimeter in. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak eerst het deeg. Meng de bloem, roomboter, basterdsuiker, ei en een snuf zout en kneed hier een stevig deeg van.
  • Rol het deeg uit tot een ronde plak en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Zet de bodem in de oven en bak de bodem in zo’n 30 minuten gaar.
  • Laat de bodem afkoelen en maak ondertussen de vulling.
  • Zet een steelpan op middelhoog vuur en doe hier de gezouten boter, kristalsuiker, chocola, cacao en gecondenseerde melk in. Verwarm dit al roerend.
  • Breng het chocolademengsel aan de kook en laat het 7 minuten lang borrelen terwijl je blijft roeren.
  • Haal de chocolade van het vuur en voeg het vanille-extract toe.
  • Doe het chocolademengsel in een blender en blend het 2 minuten. Giet het op de afgekoelde bodem en laat het geheel in de koelkast afkoelen.
  • Als de taart helemaal is afgekoeld kun je de topping gaan maken. Klop de eiwitten stevig met een mixer en voeg langzaam, beetje bij beetje, de suiker toe. Stop met kloppen als het eiwit stevig is en er pieken ontstaan.
  • Lepel het eiwit op de afgekoelde bodem en zet de taart een paar minuten onder de gril van de oven of gebruik een crème brûlée brandertje.
  • Laat weer afkoelen en eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Guinness-taart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Uit Pauline’s Keuken / Stay at Home Chef | Beeld: Videostill