Lekker makkelijk!
Ovenschotels vallen bij ons altijd goed in de smaak. Je flanst ze relatief makkelijk in elkaar en daarna is het enkel een kwestie van wachten. In de tussentijd kan je andere dingen doen en als de oven piept is het eten ook gelijk klaar. Ideaal! Ovenschotels komen er in allerlei soorten en maten en vandaag richten wij ons op de Marokkaanse versie.
Wij vonden ‘m heerlijk! Ga jij ‘m ook proberen?
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 800 gram aardappelpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui, fijngesneden
- 500 gram gehakt
- 2 wortels
- 230 milliliter groentebouillon
- 2 eetlepels harissa
- 1 eetlepel bloem
- 300 gram kikkererwten
- 1 courgette
- 120 gram doperwten
- een handje geraspte kaas
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit olie in een pan en bak hier de ui en de knoflook in 2 minuten glazig. Voeg daarna het gehakt toe en bak die 5 tot 7 minuten mee.
- Voeg de wortel, bouillon, harissa en bloem toe. Laat dit rustig sudderen voor 10 minuten.
- Nu kunnen ook de kikkererwten, courgette en doperwten erbij. Laat dit twee minuten koken.
- Schep het mengsel in een ovenschaal en schep ook de aardappelpuree erover. Maak het af met wat kaas en zet de ovenschaal 20 tot 30 minuten in de oven.
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Taste | Beeld: Videostill