Met een tajine maak je heerlijke authentieke Marokkaanse gerechten
Mocht je een keer wat langer in de keuken willen staan voor een fantastisch gerecht, dan is het maken van dit Marokkaanse stoofgerecht in een tajine dat zeker waard. Omdat het rundvlees voor langere tijd in de tajine aan het stoven is, creëer je op deze authentieke kookmanier één van de meest malse vleesgerechten.
Om dit gerecht te kunnen bereiden heb je naast de ingrediënten een plastic zakje, een braadpan en een tajine nodig.
Wat heb je nodig voor deze tajine (4 personen):
- 400 gram stooflappen of runderpoulet
- Ras-El-Hanout (verkrijgbaar bij elke o.a. Albert Heijn of Jumbo)
- 2 rode uien
- 3 tomaten
- 1 blik (à 400 gram) tomatenblokjes
- 1 rode peper
- 3 knoflooktenen
- een aantal zoete aardappelen of gewone aardappelen (bintjes)
- 2 pastinaken
- 1 winterpeen
- een halve groene paprika
- 1 gele paprika
- een half zakje gedroogde abrikozen, gesneden
- een halve pot groene olijven
- 1 bosje verse koriander, gewassen en gesneden
- een snufje zout en peper
- olijfolie
Zo maak je het:
- Begin met de voorbereiding door de uien, pastinaak, de groene en gele paprika, zoete aardappelen, winterpeen, tomaten en de knoflooktenen te wassen, schillen en in grove stukken te snijden. Zet alles aan de kant.
- Dep de stooflappen of runderpoulet droog, voeg het toe in de plastic zak samen met 2 à 3 eetlepels Ras-El-Hanout en schud alles goed door elkaar.
- Verhit in de braadpan wat olijfolie. Schroei het vlees dicht door het kort en op middelhoog tot hoog vuur te bakken.
- Voeg de uien en tomaten toe. Hak de peper zonder pitten fijn en strooi dit samen met de knoflook over het vlees in de braadpan. Wanneer het vlees bruin van kleur is, voeg het geheel in de tajine en laat het ongeveer 2 à 3 uur sudderen op laag vuur.
- Een uur voor het serveren voeg de grove stukken zoete aardappel, pastinaak, wortel, paprika, gehalveerde abrikozen en uitgelekte olijven erbij.
- Voor het serveren strooi nog wat vers gesneden koriander toe.
- Serveer bij de tajine wat couscous en Turksbrood. Eet smakelijk!
Lees ook: Alleen voor de durfal: dit ijs is zo pittig dat je het zonder contract niet mag eten
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Smulweb | Beeld: Unsplash