Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel korianderzaad (optioneel)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel geelwortel
  • snufje zout naar smaak
  • snufje peper naar smaak
  • 1 theelepel gemberrasp
  • 1 theelepel limoenrasp
  • Takjes verse koriander om te serveren (optioneel)
Christel
10 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel korianderzaad (optioneel)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel geelwortel
  • snufje zout naar smaak
  • snufje peper naar smaak
  • 1 theelepel gemberrasp
  • 1 theelepel limoenrasp
  • Takjes verse koriander om te serveren (optioneel)

Zo transformeer je je Hollandse bloemkool om tot een Indiase lekkernij

Soms wil je dolgraag een lekkere (zoute) snack, maar helaas is die zak chips die nog in je keukenkastje ligt niet de meest verstandige keuze. Gelukkig kun je dankzij dit Indiase bloemkoolrecept je snacktrek op een verantwoorde, heerlijke manier stillen.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 230 graden en snijd de bloemkool in roosjes.
  • Doe de olie, koriander, komijn, kerrie en geelwortel in een kom en roer dit goed door.
  • Voeg de bloemkool toe en zorg dat ieder roosje is bedekt met het gele mengsel. Voeg vervolgens nog wat zout en peper naar smaak toe.
  • Bedenk een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de roosjes.
  • Doe de bloemkool 10 á 15 minuten in de oven of tot deze knapperig zijn geworden.
  • Doe de bloemkoolroosjes daarna op een bord en sprenkel er wat limoenrasp en gemberrasp overheen.
  • Serveer de bloemkool warm, met wat verse koriander
  • Eet smakelijk!

Variatietip: gek op pittig eten? Voeg wat groene en rode chili toe aan het recept.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bonappetit | Beeld: Videostill