Ingrediënten
  • PANNA COTTA
  • 1 eetlepel gelatine
  • 3 eetlepels water
  • 320 milliliter melk
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 milliliter slagroom
  • MANGOPUREE
  • 1 mango, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 60 milliliter sinaasappelsap
  • Mango, in stukjes gesneden, om te serveren
  • Framboos, om te serveren
Dorien Ypma
3 uur + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • PANNA COTTA
  • 1 eetlepel gelatine
  • 3 eetlepels water
  • 320 milliliter melk
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 milliliter slagroom
  • MANGOPUREE
  • 1 mango, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 60 milliliter sinaasappelsap
  • Mango, in stukjes gesneden, om te serveren
  • Framboos, om te serveren

Fruitig en verfrissend

Panna cotta is een zacht gerecht op basis van suiker en room. Dit romige, smeuïge dessert is gemaakt met verse mangopuree en stukjes mango. Een perfecte verfrissende Italiaanse traktatie voor een warme zomeravond. Om je vingers bij af te likken!

Zo maak je mango panna cotta

  • Meng het water en de gelatine in een kom. Mocht de gelatine dikker worden, kun je het 10 seconden in de magnetron voorzichtig verwarmen.
  • Voeg de melk, suiker en vanille-extract in een kleine pan op laag vuur en roer het goed door elkaar. Wanneer het lichtjes begint te koken, voeg je de gelatine toe en klop je het tot een geheel.
  • Plaats een kom in een bak met ijs. Zeef het melkmengsel in de lege kom.
  • Voeg de slagroom toe en klop tot het mengsel begint in te dikken.
  • Breng het mengsel over in 4 kopjes, dek het af met plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast.
  • Meng de gesneden stukjes mango, sinaasappelsap, suiker en het citroensap in een pan en roer het op middelhoog vuur tot het kookt. Mix met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Zet het vuur laag, en breng het zachtjes aan de kook.
  • Laat de mangopuree gedurende 1 uur afkoelen.
  • Giet de mangopuree over de panna cotta.
  • Werk het af met stukjes mango en frambozen.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Oeh la la! Zo maak je de perfecte macarons

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock