Deze taart is gemaakt van dromen
Een gebakken cheesecake vinden we heerlijk, maar een no-bake cheesecake slaan we ook niet af! Ben jij nog op zoek naar een cheesecake-recept? Je bent aan het juiste adres; zó maak je een frisse mango-cheesecake.
Wat heb je nodig voor 12 porties?
Voor de bodem:
- 85 gram Maria biscuits, verkruimeld
- 35 gram bruine suiker
- 30 gram boter, gesmolten
Voor de vulling:
- 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
- 90 gram poedersuiker
- scheutje vanille-extract
- 4 rijpe mango’s voor de vulling
- 1 eetlepel gelatinepoeder of agar agar
- 2 eetlepels warm water
- 2 eetlepels suiker
- 200 milliliter slagroom (35 procent vet)
Wat moet je doen?
- Bekleed een springvorm met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng dit tot een geheel.
- Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Schil de mango’s en snijd deze door midden. Bewaar één helft van de mango’s en snijd de rest in stukjes en doe deze in de blender en mix dit tot een puree.
- Doe de gelatinepoeder in een kommetje en voeg warm water toe. Roer dit door tot alles goed is vermengd.
- Voeg de gelatine en suiker toe aan de mangopuree en roer opnieuw.
- Doe de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract in een kom en mix dit tot een romig geheel met een handmixer.
- Klop de slagroom in een andere kom tot pieken.
- Roer de slagroom door de roomkaas heen.
- Doe het rookaasmengsel in de kom en strijk dit glad met een spatel.
- Verdeel de mangopuree over de roomkaas.
- Snijd de overgebleven mango helft in reepjes en plaats de mangostukjes op de cheesecake.
- Zet de mango-cheesecake 6 tot 8 uur in de koelkast.
- Geniet ervan!
Lees ook: Deze pindakaastaart is een droom die uitkomt
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Cook N Share | Beeld: videostill