Makkelijke Thaise curry met garnalen

Hanna Mellema
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 theelepel verse gember
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 400 gram (bevroren) garnalen
  • Optioneel: verse koriander

Klaar in 20 minuten!

Bij Kookfans zijn we fan van de Thaise keuken. Waar we ook fan van zijn? Makkelijke budgetrecepten, die in een handomdraai op tafel staan! Daarom maken we vandaag een heerlijke Thaise curry met garnalen, die je keuken zal vullen met de lekkerste aroma’s. Lekker om te serveren met rijst en je favoriete groenten!

Hoe maak je de Thaise garnalen curry?

  • Pel en snipper de ui, en hak de gember fijn. Verhit wat olie in een pan, en bak hierin de ui en gember glazig. Voeg de currypasta toe, en bak 1 minuut mee. Giet dan de tomatenblokjes en kokosmelk erbij, en breng aan de kook.
  • Laat de saus 5 minuten pruttelen, en voeg dan de garnalen toe. Kook deze nog 5 tot 10 minuten mee, afhankelijk van de grootte van de garnalen.
  • Serveer de curry met rijst en een beetje gesneden koriander naar smaak.
  • Eet smakelijk!

Rode, groene of gele curry: wat is het verschil?

Voor deze Thaise curry met garnalen gebruiken we een rode currypasta. Maar dat is natuurlijk niet de enige soort die er is: ook groene en gele curry’s zijn hartstikke lekker. Wat is het verschil tussen die drie?

  • Rode curry is de pittigste soort, uiteraard te danken aan de rode pepers. Deze worden soms gedeeltelijk vervangen door bijvoorbeeld tomaten, paprika of chilipoeder. Naast de basisingrediënten worden ook garnalen, laos en knoflook veelal gebruikt.
  • Groene curry wordt in Thailand zelf het meest gegeten. De basisingrediënten zijn vissaus, citroengras, knoflook, sjalotten en ui, maar inmiddels wordt daar vaak koriander, Thaise basilicum en limoenblad aan toegevoegd. Hoewel de groene curry vaak als de minst pittige variant wordt beschouwd, zijn er genoeg variaties waarvan de vlammen je wél uitslaan.
  • Gele curry heeft haar tint te danken aan kurkuma, wat vaak gecombineerd wordt met komijn, citroengras, ketoembar, gember en knoflook. De zachte smaak zorgt ervoor dat deze curry perfect te combineren is met verschillende soorten vis.

Weet je dat ook weer!

Ook lekker: Recept: pasta met kip en ratatouille uit de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food  | Beeld: Adobe Stock