Ingrediënten
  • VOOR DE TACO’S
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 kipfilets, in reepjes van 2,5 centimeter gesneden
  • Zout
  • Peper
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 8 maïstortilla's, opgewarmd
  • TOPPINGS
  • Zure room
  • Rode ui, dun gesneden
  • Tomaten, gesneden
  • Geraspte (cheddar)kaas
  • Avocado's, in blokjes gesneden
  • Verse koriander
  • Limoenpartjes
Sanne
10 + 20 min min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE TACO’S
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 kipfilets, in reepjes van 2,5 centimeter gesneden
  • Zout
  • Peper
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 8 maïstortilla's, opgewarmd
  • TOPPINGS
  • Zure room
  • Rode ui, dun gesneden
  • Tomaten, gesneden
  • Geraspte (cheddar)kaas
  • Avocado's, in blokjes gesneden
  • Verse koriander
  • Limoenpartjes

De meest authentieke manier om taco’s te bereiden 

Hoewel taco’s er tegenwoordig in ontzettend veel smaakvariaties zijn, blijft de variant met kip erin het meest authentiek. Bak de kip met smakelijke kruiden en voeg hier een paar verse toppings aan toe. Het is ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. In een mum van tijd serveer jij deze authentieke Mexicaanse taco’s!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de taco’s:

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Kruid de kip met zout en peper en voeg toe aan de pan. 
  • Bak de kip tot deze goudbruin is, ongeveer 6 minuten. 
  • Voeg de kruiden (chilipoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper) toe en roer tot het gelijkmatig verdeeld is over de kip. Bak nog 1 minuut. 
  • Voeg indien nodig een beetje extra olie of water toe om de kip op smaak te brengen.
  • Tijd om de taco’s te vullen: leg een maïstortilla neer en vul deze met de kip.
  • Voeg hier de geraspte kaas, rode ui, tomaat, avocado, limoensap en koriander aan toe. Of kies zelf de gewenste toppings.
  • Vouw de taco dicht en serveer met partjes limoen.
  • Eet smakelijk! 

Lees ook: Van taco’s tot quesadilla’s en burrito’s: wat is precies het verschil?

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish