Hanna Mellema
30 min.
Ingrediënten
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram pesto
  • 180 gram mozzarella, geraspt
  • 1 losgeklopt ei
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • snufje zout
  • snufje peper

Je draait ze met een handjevol ingrediënten in elkaar

Ook zo dol op kaasstengels? Dan is dit recept perfect voor jou. Wij vertellen je hoe je, heel eenvoudig, de lekkerste kaasstengels met een twist maakt. Voor dit recept combineer je de kazige bladerdeeghapjes namelijk met, jawel: pesto! Heerlijk voor op de borrelplank, als bijgerecht, of gewoon als comfort-food tijdens een avondje bankhangen. 

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zorg ervoor dat je bladerdeegplakjes ontdooid zijn.
  • Plak 2 bladerdeegplakjes aan elkaar, zodat ze samen een lange rechthoek vormen. Verdeel hierover gelijkmatig een laagje pesto, en strooi er geraspte mozzarella overheen.
  • Bedek dit met 2 andere bladerdeegplakjes die aan elkaar zitten, als een soort sandwich. Snijd het bladerdeeg in 4 stroken, over de lange kant. Herhaal dit.
  • Je hebt nu in totaal 8 kaasstengels, maar er zijn nog 2 plakjes bladerdeeg over. Neem deze overgebleven bladerdeegplakjes en snijd ze elk doormidden. Verbind vervolgens 2 helften in de lengte, waardoor je 2 langwerpige stroken creëert. Hieruit kun je nog eens twee extra kaasstengels halen.
  • Neem de beide uiteinden van een strook in handen, en draai ze zodat de kaasstengel twist ontstaat. Leg de kaasstengels op een met bakpapier beklede bakplaat, en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Strooi er nog wat zout, peper en parmezaanse kaas overheen.
  • Bak de kaasstengels voor 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: zó maak je een feestelijke proseccotaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock