Sabine

Ze zijn een stuk lekkerder dan gekochte kaascrackertjes

Met name rond een uurtje of 4 uur ’s middag of een paar uur na het avondeten, komt vaak die hartige trek naar boven. Een zak chips opentrekken is dan niet het meest strakke plan (maar wel lekker). Wil je het een beetje binnen de perken houden, maar wil je wél echt iets lekkers hebben? Dan zijn deze kaascrackertjes een goed alternatief voor die zak chips.

Dit heb je nodig voor 6 porties:

  • 230 gram geraspte (cheddar)kaas
  • 55 gram boter
  • 130 gram bloem
  • 45 milliliter ijskoud water
  • 1 theelepel zout

Zo maak je het:

  • Doe de geraspte kaas, boter en zout in een grote kom en roer tot het goed met elkaar is vermengd.
  • Voeg de bloem en het koude water toe en meng dit met elkaar. Je deeg is als het goed is wat kruimelig, maar blijft bij elkaar als je het aandrukt met je handen. Mocht het er nog heel erg droog uitzien, voeg dan nog een klein beetje water toe.
  • Laat het deeg een half uurtje koelen in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden vlak voordat het deeg uit de koelkast kan.
  • Rol daarna het deeg uit en snijd daarna vierkantjes van 2.5 centimeter uit het deeg. Prik in elk vierkantje in het midden een gaatje.
  • Leg de vierkantjes op een bakplaat met bakpapier en zet ze daarna 12 minuutjes in de oven tot ze goudbruin zijn.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: TastyBeeld: Videostill YouTube Tasty