Sara Bergsma
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 240 milliliter water
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Snufje zout
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • Kaneelsuiker
  • Gesmolten chocolade

Heerlijk om met gesmolten chocolade te serveren!

Stel je voor: heerlijk krokante churro’s, zonder het gedoe van frituren. Dit eenvoudige recept voor ovengebakken churro’s is de perfecte oplossing voor wie zin heeft in deze Spaanse lekkernij, maar zich liever niet waagt aan de friteuse. Met een handvol ingrediënten en een paar eenvoudige stappen, geniet je binnen de kortste keren van zelfgemaakte churro’s die net zo heerlijk zijn als die van de kraampjes op straat.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pak een steelpan en doe hierin het water, de boter en de bruine suiker. Smelt de ingrediënten door het geheel aan de kook te brengen.
  • Wanneer het mengsel kookt, zet je het vuur uit en roer je de bloem erdoorheen. Haal de pan vervolgens van het vuur en meng het vanille-extract erdoor. Blijf goed roeren totdat er een soort deeg ontstaat.
  • Doe dan ook de eieren één voor één bij het mengsel, welke je er steeds goed doorheen roert.
  • Neem een spuitzak met een stervormige tip en doe hierin het deegmengsel.
  • Spuit dikke strepen churro-deeg van ongeveer 8 centimeter op een met bakpapier bedekte bakplaat. Gebruik eventueel een mes om elk stukje van de spuitmond los te maken.
  • Bak gedurende 10 minuten en schakel vervolgens over naar de grillstand totdat de churro’s goudbruin zijn.
  • Haal de churro’s uit de oven en haal ze door gesmolten boter en vervolgens door kaneelsuiker.
  • Serveer indien gewenst met gesmolten chocolade.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze makkelijke pesto-kaasstengels zijn een feestje op de borrelplank

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock