Ingrediënten
  • VOOR DE VULLING:
  • 5 appels, geschild, zonder klokhuis en in schijfjes
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • VOOR DE BODEM:
  • 175 gram bloem
  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • 10 eetlepels gesmolten boter
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels boter, in kleine blokjes gesneden
  • Gesmolten abrikozenjam
Sanne
30 + 1 uur wachttijd min.
8 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE VULLING:
  • 5 appels, geschild, zonder klokhuis en in schijfjes
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • VOOR DE BODEM:
  • 175 gram bloem
  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • 10 eetlepels gesmolten boter
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels boter, in kleine blokjes gesneden
  • Gesmolten abrikozenjam

Deze taart wil je proberen

Een klassieke appeltaart (met slagroom) is bij veel mensen ontzettend geliefd. Echter is het best een klus om de taart zelf te maken. Jammer, want zelfgemaakte appeltaart is natuurlijk het allerlekkerst. Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn. Deze makkelijke versie van de klassieker is eenvoudig te maken en minstens net zo lekker. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de makkelijke appeltaart:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng in een grote kom de appels, bruine suiker, citroensap, kaneel, vanille en het zout door elkaar.
  • Maak het deeg voor de bodem: klop in een grote kom de bloem, suiker, zout en kaneel door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot er een stevig deeg ontstaat.
  • Druk het deeg in een taartvorm van zo’n 25 centimeter doorsnede met een verwijderbare bodem. Zorg ervoor dat het deeg glad is, druk aan met de achterkant van een lepel.
  • Leg de appels op de bodem. Pak steeds tien plakjes bij elkaar en leg dit in verschillende richtingen op de taart.
  • Bestrooi met kristalsuiker en verspreid de kleine blokjes boter over de taart.
  • Zet de taart in de oven tot de korst goudbruin is en de appels zacht zijn, ongeveer 1 uur.
  • Bestrijk de appeltaart met gesmolten abrikozenjam en laat iets afkoelen.
  • Snijd in stukken en serveer.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: gekarameliseerde appeltaart-bloemen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish