Lekker met een flinke dot slagroom
Taarten bakken: de een houdt er enorm van en ziet het als een vorm van ontspanning, de ander heeft er een hekel aan en koopt liever kant-en-klaar gebak in de supermarkt. Wij van de Kookfans-redactie behoren tot de eerste groep, maar we moeten wel toegeven dat we soms geen zin hebben om drie uur met een creatie bezig te zijn. Het duurt soms gewoon zo lang! Voor iedereen die die herkent, hebben we nu dit recept voor een gemakkelijke aardbeientaart. Het kost je hooguit een uurtje om te maken en je kunt er weinig aan verpesten. Oh, hebben we al gezegd dat dit de meest luchtige en zachte taart is die je ooit zult proeven? Nou, bij deze.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de aardbeientaart:
- Bekleed een taartvorm met bakpapier, vet in met boter en bestuif vervolgens met wat bloem. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Neem een grote kom en klop hierin de eieren, suiker en het zout tot een romig en zacht geheel (ca. 3 minuten). Voeg de yoghurt, olie, citroenschil en het vanille-extract toe en spatel dit erdoorheen.
- Zeef de bloem en het bakpoeder door het beslag en meng.
- Giet de helft van het beslag in de taartvorm en leg hier de gesneden aardbeien overheen. Giet vervolgens de andere helft van het beslag erover. Top opnieuw af met een laag aardbeien.
- Bak de taart in de oven in 35-40 minuten gaar. Prik met een satéprikker of tandenstoker in de taart. Als deze er schoon uit komt, is de taart gaar.
- Laat de taart 10 minuten in de taartvorm afkoelen en haal de taart vervolgens voorzichtig uit de springvorm. Laat vervolgens helemaal afkoelen.
- Bestuif de taart met poedersuiker en serveer eventueel met slagroom.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: simpele monchoutaart
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill