Om je vingers bij af te likken!
Wat is lekkerder dan een plak koffiecake bij je bakkie pleur? Dit recept is makkelijk, snel en bevat maar weinig ingrediënten. Hierdoor kan elke thuiskok dit smakelijke recept maken. Handen uit de mouwen, we gaan aan de slag!
Voor gebruikers van de mobiele versie van de website staan de ingrediënten onderaan het artikel.
Zo maak je de koffiecake:
- Leeg het bakje met olie in de blender, of een kom als je gebruikmaakt van een handmixer of keukenmachine.
- Doe vervolgens het koffiepoeder in de blender. Gebruik een zeef om de grote korrels op te vangen. Hierdoor krijgt je cake een egaler beslag.
- Doe de suiker in de blender.
- Breek twee eieren kapot boven de blender.
- Doe de deksel van de blender erop en mix voor twee minuten op de medium stand tot je een egaal, bruin beslag krijgt.
- Leeg de inhoud van de blender in een aparte kom.
- Leg een zeef bovenop het bakje. Doe de bloem en bakpoeder in de zeef en roer met een garde tot de helft in de kom zit.
- Roer het beslag rustig door elkaar met een garde. Vouw het beslag niet.
- Doe de rest van de bloem en het bakpoeder middels de zeef in de kom. Roer dit ook weer rustig door.
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
- Pak een bakvorm waar je de cake in wilt maken. Vet deze in met olie.
- Pak een vel bakpapier en leg deze op de onderkant van de bakvorm.
- Doe het beslag in de bakvorm.
- Zet de bakvorm in de oven en bak het in 20 minuten knapperig bruin.
- Laat de cake 10 minuten rusten en haal hem dan uit het cakeblik.
- Snijd de cake in stukken en serveer op borden.
- Eet smakelijk!
In onderstaande video zie je hoe je deze smakelijke koffiecake maakt!
Nog lekkerder maken?
Als je de koffiecake minder zoet wilt maken, dan kun je het beste minder suiker toevoegen. Ook kun je een extra ei toevoegen zodat de cake nog luchtiger wordt. Jum!
Ook lekker: Recept: Donut + koffie = prijswinnende Donut Latte
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Aliza in The Kitchen | Beeld: Unsplash, Inigo de La Maza