Je maakt deze heerlijke gamba’s met 10 teentjes knoflook
Gamba’s eten we dolgraag door de pasta of ook weleens als snack an sich. De ene keer bereiden we gamba’s in een knoflookboter en een andere keer kiezen we voor een pittige marinade. Dit recept is een combinatie van beide. Duik dus maar snel de keuken in!
Wat moet je doen?
- Doe de oestersaus, honing, chilivlokken, olijfolie en peper in een kommetje en roer tot alles goed is vermengd.
- Smelt de roomboter in een grote koekenpan op een hoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en roer goed door. Voeg de gamba’s na 1 minuut toe.
- Bak de gamba’s 2 tot 3 minuten en voeg de wijn toe. Roer door en schenk daarna de saus bij de gamba’s. Meng alles goed door elkaar. Bak 1 minuutje mee.
- Doe de koriander en rode chilipeper in de pan en roer door.
- Serveer de gamba’s met gebakken uitjes en citroenpartjes.
- Heerlijk bij de rijst of gewoon als snack.
Ook lekker: Tiramisu-ijstaart
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Seonkyoung Longest | Beeld: Videostill