Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 centimeter gember
  • Peper en zout
  • 600 gram kipfilet
  • 3 eetlepels currypasta, bijv. tikka masala
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram fijngehakte amandelen
  • 300-400 gram rijst
  • Optioneel: verse koriander
Hanna Mellema
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 centimeter gember
  • Peper en zout
  • 600 gram kipfilet
  • 3 eetlepels currypasta, bijv. tikka masala
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram fijngehakte amandelen
  • 300-400 gram rijst
  • Optioneel: verse koriander

Om je vingers bij af te likken!

Een lekkere curry is altijd goed. Zeker wanneer deze binnen drie kwartier op tafel staat! Deze smeuïge curry met kip, amandelen en Griekse yoghurt is een verse, gezonde en tevens smaakvolle maaltijd waar iedereen van zal smullen. Serveer de kip curry met rijst en naanbrood, en waan je even helemaal in de Indiase sferen!

Aan de slag:

  • Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper de ui, pers de knoflook fijn en rasp de gember. Verwarm wat olie in een koekenpan, en bak de ui samen met een snuf zout in 8-10 minuten goudbruin. Bak dan de gember en knoflook nog een minuutje mee.
  • Snijd de kip in blokjes, en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg dit toe aan de pan, en bak 5 minuten mee. Roer dan de curry pasta, tomatenblokjes en 250 milliliter water erdoorheen, en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 25 minuten koken zonder deksel, totdat de curry de juiste dikte heeft.
  • Roer de yoghurt, amandelen en koriander door de curry heen. Serveer met de rijst en eventueel naanbrood.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: kazige ovenschotel met aardappel en ontbijtspek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock