Vullend, makkelijk te maken en goed voor meerdere dagen
Als je van een stevig ontbijt houdt en ‘s ochtends wat tijd overhebt, is dit een ideaal recept. Het basisrecept is simpel en snel te maken en kan op verschillende manieren worden uitgebreid. Bovendien kun je in één keer een grote portie maken, waardoor je er de dagen daarna ook nog van kunt eten.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Voor op het lijstje
Een dun laagje brood met daarbovenop stukjes worst, kaas en een heerlijke ei-sausmix. Klinkt jou dat goed in de oren? Met dit recept maak je dit vullende ontbijt in net iets minder dan een uur. Het kost dus even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Dankzij de grote portie kun je er meerdere dagen van genieten. Hij gaat bij ons sowieso op het lijstje!
Zo maak je dit worstenbrood
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Spray de braadpan in met wat bakspray.
- Leg de plakken brood naast elkaar in de pan, net zolang totdat de bodem helemaal bedekt is. Snijd de plakken eventueel wat bij voor de perfecte pasvorm.
- Bak de worstjes in een grote koekenpan, net zolang totdat ze goed gaar zijn.
- Schraap met een mesje al het overbodige vet van de worstjes af.
- Snijd de worstjes in stukjes en leg die stukjes bovenop het brood in de braadpan.
- Strooi de strooikaas over het geheel heen.
- Pak een middelgrote kom en doe daar de eieren, melk en halfvolle room in. Roer het geheel goed door.
- Giet de mosterd, de worcestersaus, de peper, de nootmuskaat en het zout bij het mengsel. Roer het opnieuw goed door.
- Giet het mengsel over het geheel in de braadpan heen. Zorg ervoor dat het gehele oppervlak van de pan evenredig bedekt is.
- Schuif de pan in de oven en laat het geheel 30 tot 35 minuten bakken, net zolang totdat de bovenkant mooi lichtbruin is.
- Eet smakelijk!
Lees ook: TikTok-recept: makkelijke tomatenspread voor op brood
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Recipe Girl | Beeld: Unsplash