Deze maïsburgertjes zijn lekker, vullend en nog hartstikke gezond ook!

Desy
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 blikjes maïs
  • 300 gram (uitgelekt) 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 300 gram cervelaatworst
  • 1 theelepel komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • Zout en peper naar smaak
  • Keukenmachine

Een heerlijk fris lunchgerecht!

Ben je op zoek naar een gezond en vullend lunchgerecht maar kom je nooit echt verder dan een broodje kaas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Deze heerlijke maïsburgertjes zijn namelijk hartstikke lekker, vullend en ook nog eens gezond. Lees je mee?

Makkelijke en vullende maïsburgers voor elk moment van de dag!

Zo maak je het:

  • Pureer één van de twee blikjes maïs in de keukenmachine samen met de bloem en de eieren.
  • Mix tot een glad geheel.
  • Doe het geheel in een grote kom en schep het andere blikje door het beslag heen.
  • Snijd de plakjes cervelaat in reepjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook.
  • Voeg de cervelaat, de helft van de ui, knoflook en komijn toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit olie in een koekenpan en gebruik telkens 1 grote lepel van het beslag om een burgertje te maken.
  • Bak het burgertje in aan beide kanten 2,5 minuut goudbruin. Er kunnen meerdere burgertjes in één pan.
  • Serveer met een frisse salade. Eet smakelijk!

Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostill Instagram Jamie Oliver