Dit ga je vast eens vaker maken!
Heb je ook weleens een gerecht op tafel willen zetten waarvan iedereen denkt: WOW? Dan is deze maïs-cheddartaart wat voor jou. Het is een gerecht waar je zelf in de eerste instantie niet aan zou denken, maar het is geweldig. Je gaat dit geheid vaker maken!
Wat heb je nodig voor 8 á 10 porties?
- 30 gram boter
- 150 gram gele ui, in stukjes gesneden
- 1 teentje geperste knoflook
- 700 gram maïskorrels
- 160 milliliter melk
- 1x 150 en 1x 80 gram geraspte cheddar kaas
- 1x 50 gram en 1x 20 gram broodkruimels of paneermeel
- 3 eieren
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel peper
- 1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
- 20 gram fijngesneden bieslook
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verhit de boter in de pan en voeg de uien toe, bak 4 minuten.
- Zet het vuur lager en voeg de knoflook toe, bak dit 2,5 minuut.
- Combineer de uien met de maïs, melk, 150 gram cheddar, 50 gram paneermeel, zout, peper, paprikapoeder en bieslook en roer dit tot een geheel.
- Mix daarna de eieren door het beslag.
- Leg bakpapier in een bakvorm en vet de zijkanten in. Schenk het beslag in de vorm en verdeeld 80 gram kaas en 20 gram paneermeel over de maïs-cheddartaart.
- Zet de taart voor 35 minuten in de oven.
- Laat het zo’n 10 minuten koelen en serveer eventueel met nog wat extra fijngesneden bieslook.
- Genieten maar!
Lees ook:
- Deze hartige taart met spinazie en aardappel is zó klaar! Een echte traktatie!
- Zo maak je een heerlijke spinaziequiche met zalm en cheddar
- Met DIT recept maak je in een handomdraai een traditionele quiche Lorraine!
Bron: Get in My Belly | Beeld: videostill