Sabine
20 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram macaroni of andere pasta soort
  • 360 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels boem
  • 200 tot 300 gram cheddar
  • kwart theelepel mosterdpoeder

De romigste kaaspasta die je ooit hebt gegeten

Mac and Cheese klinkt ontzettend makkelijk om te maken, maar het is wel net even iets meer dan kaas over de gekookte macaroni gooien. Gelukkig is het inderdaad wel erg simpel om te maken, maar je moet er net de juiste ingrediënten voor hebben. Wij vertellen je hoe!

Zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de instructies. Voeg eventueel nog wat zout toe aan het kookwater.
  • Doe tweederde van de melk in een pan en verwarm de melk op middelhoog vuur.
  • Doe de rest van de melk in een kom samen met de bloem. Vermeng de ingrediënten tot de bloem is opgenomen door de melk.
  • Voeg het bloem-melkmengsel toe wanneer de mek begint te koken en roer goed door. Blijf roeren tot de melk dik begint te worden. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten. Zet de pan daarna op laag vuur.
  • Voeg handje voor handje de kaas toe aan de melk en roer tot de kaas is gesmolten. Voeg ook de mosterdpoeder toe en blijf roeren tot de kaas volledig is gesmolten.
  • Voeg de pasta toe aan de kaassaus. Is de kaassaus erg dik? Voeg dan nog een scheutje melk toe en roer.
  • Serveer de pasta.

Lees ook: Kaaskoppen opgelet: dit is de gezondste kaassoort

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay