Een simpele, frisse maaltijdsalade
Met deze warme temperaturen hebben we vaak niet veel zin om uren in de keuken te staan en warme maaltijden te bereiden. Een maaltijdsalade is daarom dé uitkomst voor een gezonde lunch of avonddiner. Kun je wel wat spice gebruiken in je maaltijdsalades? Dan is deze pittige tonijnsalade met avocado zeker het proberen waard!
Tonijn zit boordevol eiwitten en avocado bevat een hoop voedingsstoffen en antioxidanten. Lekker gezond dus!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 1 rode ui
- 2 grote (vlees)tomaten
- 1 avocado
- 150 gram kidneybonen
- 1 groene paprika
- 1 rode peper, naar smaak
- 125 gram gekookte (bruine) rijst of bulgar
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram tonijn (uit blik)
- 1 citroen
- 1 of 2 knoflooktenen, geperst
Zo maak je het:
- Kook de rijst of bulgar naar keuze volgens de verpakking.
- Snijd ondertussen de tomaten, peper, rode ui en paprika in kleinere blokjes.
- Halveer de avocado en snijd vervolgens de twee helften in kleine blokjes.
- Laat de tonijn in blik en de kidneybonen goed uitlekken.
- Meng in een kleine kom het sap van de citroen, samen met de olijfolie en de knoflooktenen.
- Pak een grote kom en voeg alle bovenstaande ingrediënten samen. Schenk de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Groenten, kipfilet en vis koken in de vaatwasser? Ja echt, hier lees je hoe!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Women’s Health | Beeld: videostill