Maak je salade op deze manier en zal niet meer anders willen!
Een heerlijke salade is altijd lekker als bij- of hoofdgerecht. Het is een lichte maaltijd en daarom wordt het veel gegeten in de zomer. Er zijn weinig mensen die een zware maaltijd naar binnen willen werken op een hete dag. Een salade is lekker, fris en gezond, maar wij hebben een manier gevonden waardoor je je salade alleen nog maar zo wilt eten.
Het is handig, ziet er leuk uit en zo wordt het ook nog eens een lekkere uitdeelsnack! Dat bewijst maar weer dat gezond en leuk ook lekker kan zijn. Dit is de nieuwste versie van een klassieke salade. En wat iedereen indrukwekkend zal vinden, de dressing kan je ook helemaal zelf maken. Het is heel gemakkelijk!
Wat heb je nodig voor deze heerlijke salade:
- Ijsbergsla
- Blauwe kaas
- Tomaten/ snoeptomaten
- Spekjes
- Bieslook
- 2/3 kop mayonaise
- Plantaardige olie
- Witte wijnazijn
Hoe ga je te werk:
- Zorg ervoor dat je sla goed gekoeld is voordat je het gebruikt, dan is het extra knapperig. Dep de sla droog en snijd het in vieren.
- Pak een kom en doe daar de blauwe kaas in, voeg dan de mayonaise, olie en azijn toe. Maak de dressing naar eigen smaak dus goed proeven.
- Snijd de tomaat in blokjes, hak de bieslook fijn en snijd de spek in stukjes.
- Leg de stukken sla op een bord en doe daar een kloddertje dressing overheen. Dit zorgt ervoor dat alle groenten en stukjes vlees er niet van af vallen.
- Doe de stukjes tomaat en spek erop. Klaar is je feestelijke salade!
Zo zijn ze heel makkelijk om op te eten, praktisch voor op je werk dus. Ook is het leuk om de sla in grote ronde plakken te snijden zodat ze een pizzavorm hebben. Doe hier wat dressing overheen en gooi je lievelingsgroenten en vlees erop.
Beeld: Unsplash