Een cake uit een zak
Jan in de zak is een oer oud-Hollands recept, dat je dezer dagen bijna nooit meer ziet. Erg jammer, want ondanks dat het bekend staat als ‘het voedsel voor armen’ is het erg lekker. Als je Jan in de zak wilt maken, heb je van ieder ingrediënt veel nodig, maar dan heb je ook wat.
Je kunt er bijna een weeshuis mee voeden!
Zo maak je het:
- Doe de rozijnen in een kom en spoel ze af met water.
- Vul een grote pan met water. Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook
- Pak een groot bord en leg dit in de pan met water.
- Mix de bloem, zout, bakpoeder en eieren.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe tot er een egale mix ontstaat.
- Voeg de rozijnen aan het mengsel toe.
- Pak een kussensloop en maak deze vochtig en doe deze vervolgens in een diepe kom.
- Doe het beslag in de kom en roer goed door.
- Knoop de kussensloop aan de bovenkant, iets boven het beslag dicht.
- Doe de zak in het kokende water en laat deze minstens vier uur zitten.
- Verwarm de boter en stroop in een pannetje tot het een vloeibaar mengsel wordt.
- Haal de broeder uit de sloop als hij gaar is.
- Snijd de broeder aan en serveer deze met het vloeibare stroopmengsel.
Bron: Local Food | Beeld: Video still