Christel

Het is zo ontzettend lekker.

De eerste barbecues zijn alweer gesignaleerd en dan wordt het hoogtijd dat jij jouw barbecue ook tevoorschijn tovert. In plaats van speklappen, kipspiesjes en karbonades te maken, is het erg leuk om eens wat anders te proberen.

Maak met behulp van een frisdrank- of bierblikje deze speciale gehaktballen die iedereen lekker vindt. Wanneer je deze gehaktballen serveert zal iedereen jou de koning of koningin van de barbecue vinden!

Wat heb je nodig voor 6 stuks?

  • 800 gram gehakt (kruid deze naar wens)
  • 300 gram spek
  • Leeg blikje

Wat kun je gebruiken voor de vulling?

  • Paprika
  • Kaas
  • Uien
  • Tomaten
  • Champignons
  • Courgette

Wat moet je doen?

  • Allereerst: draai zes grote gehaktballen.
  • Druk met een bierblikje in de gehaktbal. Let op dat je niet door de bodem van het gehakt heen drukt. Druk met je vingers het gehakt rondom het blikje aan.
  • Pak twee plakken spek en bind deze om het gehakt heen.
  • Haal het blikje uit het gehakt en als het goed is heb je nu een gehaktkommetje. Maak van alle gehaktballen kommetjes.
  • De gehaktkommetjes kun je vullen met verschillende (gebakken) groenten naar wens. Vul je kommetje bijvoorbeeld met champignons, paprika en ui en dek deze vervolgens af met wat geraspte kaas.
  • Leg je gehaktbal voor ongeveer 50 minuten op je barbecue en leg de deksel erop.

 

Nog meer barbecue-inspiratie nodig? Lees dan ook deze artikelen:

Bron: BBQ Pitboy | Beeld: videostill 


Pagina 2/2