Voortaan hoef je geen fortuin uit te geven aan een plak citroencake van de Starbucks!
Treinreizigers hebben ‘m vast weleens in de smiezen gehad en besteld. Die heerlijke citroencake van de Starbucks lacht je toe wanneer je een troostkoffietje haalt omdat je trein óf vertraging heeft, óf helemaal niet meer rijdt óf de machinist gewoon ‘spoorloos’ is. Hoe dan ook, die citroencake maakt het treinleed allemaal beter. Alleen mag je best wel wat duiten neerleggen voor zo’n stukje gebak. Beter maak je ‘m voortaan gewoon zelf!
Dit heb je nodig voor de cake:
- 200 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 3 eieren
- snufje zout
- 200 gram suiker
- 40 gram boter op kamertemperatuur
- sap van 2 citroenen
- rasp van 1 citroen
- 130 milliliter zonnebloemolie
Dit heb je nodig voor de glazuur:
- 140 gram poedersuiker
- 3 eetlepels melk
- citroenrasp
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in.
- Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de cake door elkaar.
- Giet het beslag in de cakevorm en laat de cake in ongeveer drie kwartier gaar worden. Laat de cake na het bakken goed afkoelen op een rooster.
- De glazuur maak je daarna door alle ingrediënten voor de glazuur met elkaar te vermengen. Wees in het begin wel voorzichtig met roeren, anders stuift de poedersuiker alle kanten op.
- Smeer de glazuur over de cake zodra deze goed is afgekoeld. Daarna kun je ‘m serveren.
Bron: Lekker en simpel Beeld: Videostill YouTube Hilda Cooking