Het is helemaal niet moeilijk om deze fantastische cheesecake te maken!
Zelfs degenen die niet zo heel handig zijn in de keuken kunnen een cheesecake in elkaar flansen. Het is niet zo lastig, maar wel superlekker. Wil je je cheesecake naar een niveau hoger tillen en je gasten omver blazen met een eigen baksel? Ga dan voor deze ripple cheesecake!
Dit heb je nodig voor 8 punten:
- 24 oreokoekjes
- 60 gram ongezouten boter, gesmolten
- 230 gram roomkaas
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 960 milliliter slagroom
- 20 gram gelatinepoeder (of agar agar)
- 350 gram pure chocolade, gesmolten
Zo maak je het:
- Bekleed een springvorm (met een doorsneden van 23 centimeter) met bakpapier en plet de oreokoekjes tot ze fijn zijn.
- Doe de geplette koekjes in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer tot beiden met elkaar zijn vermengd en doe het mengsel daarna in de springvorm. Verspreid dit over de vorm en duw aan met een lepel tot een bodem ontstaat. Zet het daarna in koelkast.
- Doe de roomkaas in een grote kom en klopt dit los. Voeg daarna de slagroom toe en roer tot het een luchtig en soepel beslag is.
- Haal daarna 4 kommetjes tevoorschijn. Vul de eerste met drie achtste van het mengsel, de tweede met twee achtste, de derde met twee achtste en vul de vierde met een achtste.
- Doe een eetlepel gesmolten chocolade in de tweede kom. Doe in de derde kom drie eetlepels gesmolten chocolade en doe in het vierde kommetje twee eetlepels chocolade. De kommetjes zullen daarna allemaal een verschillende kleur hebben.
- Haal de springvorm weer tevoorschijn en giet voorzichtig het eerste kommetje in de vorm. Wanneer het mengsel over de vorm is verspreid giet je voorzichtig het tweede kommetje in het midden van het mengsel. Doe daarna hetzelfde met kommetje drie en als laatst kommetje 4.
- Zet de cheesecake daarna minstens vier uur in de koelkast.
Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Buzzfeed | Beeld: Videostill Tasty