Ingrediënten
  • Voor de panini:
  • 4 sneetjes brood (bij voorkeur zuurdesembrood)
  • 4 eetlepels pesto
  • 90 gram brie
  • 1 grote perzik
  • 1 1/2 theelepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels ongezouten roomboter
  • Anti-aanbakspray
  • Voor de salade:
  • 1 grote perzik
  • 225 gram rucola
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
Sara Bergsma
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • Voor de panini:
  • 4 sneetjes brood (bij voorkeur zuurdesembrood)
  • 4 eetlepels pesto
  • 90 gram brie
  • 1 grote perzik
  • 1 1/2 theelepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels ongezouten roomboter
  • Anti-aanbakspray
  • Voor de salade:
  • 1 grote perzik
  • 225 gram rucola
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn

Een keer wat anders!

Panini’s: de geroosterde en knapperige broodjes waar je alle kanten mee op kunt, staan tegenwoordig op bijna elk menu. En dat is helemaal niet zo gek want deze Italiaanse culinaire doch simpele creatie heeft wereldwijd de harten van vele foodies veroverd. In dit recept combineren we romige brie, met smaakvolle pesto en zoete perzik, een variatie waar je u tegen zegt! 

Wat moet je doen?

  • Verwarm je grill of tosti-ijzer op de hoogste temperatuur.
  • Smeer één eetlepel pesto op elke snee brood. Snijd de brie in niet al te dikke plakjes en één perzik in dunne slices.
  • Beleg één van de twee sneetjes brood met drie à vier plakjes brie, vier à vijf plakjes perzik en een scheutje balsamicoazijn. Plaats het andere sneetje brood hier bovenop, met de pestokant naar beneden. Herhaal dit voor de andere twee sneetjes brood, zodat je twee sandwiches krijgt.
  • Smeer één eetlepel boter aan één kant van elke sandwich.
  • Vet je grill of tosti-ijzer in met wat anti-aanbakspray of gebruik een stukje bakpapier. Leg, afhankelijk van de ruimte, één of beide sandwiches in de grill, met de beboterde kant naar beneden.
  • Bestrijk nu ook de bovenste snee brood met boter en sluit de grill. Bak tot de kaas gesmolten is, dit is vaak na twee à drie minuten. Haal de panini vervolgens uit de grill.
  • Bereid de salade: snijd de andere perzik in partjes en gril ze tot er grilstrepen verschijnen. Haal de partjes uit de grill.
  • Neem een middelgrote kom en doe hierin de rucola. Besprenkel met extra virgin olijfolie en balsamicoazijn. Meng dit goed door en voeg vervolgens de gegrilde perzikpartjes toe.
  • Serveer de panini met de salade.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Lunchrecept: tosti met zalm en spinazie uit de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock