Sara Bergsma
20 min.
1 à 2 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 230 gram kimchi
  • 2 tortilla's/wraps
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 220 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Lente-ui

Een ware smaaksensatie!

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht, maar stijgt nu in Europa in populariteit. Het bestaat uit gefermenteerde kool en andere groenten en is een ware smaaksensatie welke het beste te omschrijven is als zoetzuur, lekker pittig, maar tegelijkertijd ook een beetje zout. Kimchi is een echte topper voor je gezondheid, het zit namelijk vol met vitamines, mineralen en vezels. Daarnaast bevat kimchi weinig calorieën, ook niet onbelangrijk!

Wat moet je doen?

  • Laat de kimchi goed uitlekken en hak deze in grove stukken, mocht dat nog niet gedaan zijn.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klontje boter toe. Als de boter helemaal gesmolten is, voeg je de kimchi toe.
  • Roer de kimchi goed door voor ongeveer zes minuten, totdat de randen van de kimchi beginnen te kleuren. Haal het vervolgens uit de pan en laat het afkoelen.
  • Verwarm de tortilla’s zoals aangegeven op de verpakking. Bedek de helft van de tortilla’s met de kimchi, geraspte kaas en sesamzaadjes. Vouw de tortilla vervolgens dubbel.
  • Giet olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de quesadilla voor ongeveer twee minuten aan elke kant, of totdat de tortilla goudbruin is en de kaas gesmolten.
  • Serveer met een garnering van fijngehakte lente-ui en wat sesamzaadjes. Snijd vervolgens in vier stukken et voilà: overheerlijke kimchi quesadilas.
  • Geniet ervan!

Behoefte aan wat meer eiwitten in dit gerecht? Experimenteer dan met wat je lekker vindt, door eens rundvlees, varkensvlees of kip aan de quesadilla toe te voegen.

Ook lekker: Lunchrecept: tosti met zalm en spinazie uit de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock