Het water loopt ons in de mond!
Er gaat niets boven een flink ontbijt op een luie ochtend. Dankzij deze heerlijke sandwich met ei en bacon zit je gegarandeerd een aardige tijd vol. En behalve dat het lekker vullend is, smaakt dit ontbijt ook nog eens heerlijk!
Sandwich
Lekker knapperige bacon, een romig eitje en smeuïge kaas – de toppings voor een perfecte sandwich! Voor dit recept bak je de bacon in de pan, waardoor hij lekker knapperig en zoutig wordt. Wat deze sandwich écht lekker maakt, is het bakken van de broodjes in het vet van de bacon. Smaakvol, crispy en lekker hartig. Daar mag je ons voor wakker maken!
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 200 tot 210 graden.
- Leg de bacon op aluminiumfolie in de oven. Bak de bacon gaar in 25 tot 35 minuten, en laat uitlekken boven een schaal of kom. Je kunt de bacon hiervoor in een vergiet leggen, dan hoef je er niet op te wachten. Als je ongeveer twee eetlepels vet hebt opgevangen kan je de bacon wegzetten.
- Klop de eieren in ongeveer tien seconden op.
- Smelt de boter in een pan tot het begint te bakken, en voeg dan de eieren toe.
- Bak deze tot ze bijna gaar zijn, zet dan het vuur laag en voeg de kaas toe aan het middenstuk van het ei dat nog niet helemaal gaar is.
- Vouw de randjes van het ei over de kaas, en leg vervolgens bovenop het pakketje nog een plakje kaas. Wacht tot ook deze kaas gesmolten is en bestrooi het met zout en peper.
- Schep de eieren uit de pak en leg het op de bacon. Maak de pan schoon.
- Snijd het kaiserbolletje doormidden.
- Verhit het opgevangen vet van de bacon in de pan en bak hier de broodjes in aan tot ze goudbruin zijn.
- Besmeer de broodjes met mayonaise en leg vervolgens daar de bacon op met de kaas naar boven.
- Dek af met een ander broodje, en je bent klaar om aan te vallen!
Lees ook: Aha: dit is waarom je nooit koffie moet drinken voor je ontbijt
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Serious eats | Beeld: Pixabay