Een dubbele pannenkoek met fruit, heerlijk!
Wanneer je zelf iets te enthousiast te veel pannenkoekenbeslag in je koekenpan gooit, krijg je vaak een vieze, plakkerige pannenkoek. Toch is het goed mogelijk om een extra dikke pannenkoek te maken. Je moet er alleen wel nét even een ander recept voor volgen. Maar de moeite loont, deze dubbeldikke pannenkoek is heerlijk!
Dit heb je nodig:
- 4 eieren
- 240 milliliter melk
- 130 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram kristalsuiker
- theelepeltje citroenrasp
- snufje zout
- 30 gram ongezouten boter
- 50 gram blauwe bessen
- 60 gram frambozen, in tweeën gesneden
- poedersuiker
- koekenpan die geschikt is voor de oven
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop de eieren in een grote kom en voeg daarna de eieren, melk, bloem, suiker, limoenrasp en zout toe.
- Zet de koekenpan op het fornuis op middel vuur. Verwarm hierin de boter. Schenk daarna je beslag in de koekenpan en verspreid daarna de blauwe bessen en frambozen over het beslag.
- Zet de pan daarna in de oven en bak het 20 minuten. Snijd de pannenkoek in stukken, want één dikke pannenkoek is erg veel! Gebruik daarna wat poedersuiker om het geheel af te maken.
Gek op pannenkoeken? Dan loop je misschien ook wel warm van deze creaties:
- Deze Chinese bosui-pannenkoek is een ware traktatie
- Maak deze goddelijke American pancakes eens
- Voor deze gezonde pannenkoeken heb je maar twéé ingrediënten nodig
Bron: Recipe Girl Beeld: Videostill Recipe Girl