Een overheerlijke, frisse cheesecake
Een lekkere punt cheesecake als toetje of een glaasje limoncello als aperitiefje na het diner. Hartstikke lekker! Iets wat nog lekkerder is als toetje, is een combinatie van de twee! Zo maak je een overheerlijke limoncello-cheesecake!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de limoncello-cheesecake?
- Schenk de gesmolten boter bij de koekkruimels en roer tot een geheel.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en doe de koekkruimels in een taartvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Doe de roomkaas in een kom en voeg de suiker en het vanille-extract toe. Klop dit met een handmixer tot een geheel.
- Voeg de citroensap, citroenrasp en 2 eierdooiers toe en klopt dit tot een egaal mengsel.
- Doe de eiwitten in een kom en klop tot pieken.
- Doe de gelatine of agar agar in een kopje en voeg heet water toe. Roer tot de gelatine of agar agar is opgelost.
- Voeg de gelatine al roerend aan de roomkaas toe.
- Doe de slagroom en mascarpone in een kom en klop dit tot een geheel.
- Vouw het mascarponemengsel door de roomkaas tot het een egaal mengsel is geworden.
- Voeg de limoncello toe en roer een laatste keer.
- Doe het cheesecakemengsel in de taartvorm. Zet de cheesecake 2 á 3 uur in de koelkast.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: Chocoladekruidnoten met Licor 43
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!