Desy

Een heerlijk, gezonde volkorenlasagne

Ben jij ook zo’n liefhebber van een goed bord pasta maar voel je je af en toe een beetje schuldig omdat het wel een koolhydraatbom is? Dan kun je deze light volkorenlasagne wel eens proberen! 

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 12 lasagnevellen, volkoren
  • 500 gram kipgehakt
  • 450 gram spinazie
  • 300 gram champignons, in plakjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 50 gram geraspte kaas, light
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 gram ricotta
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels passata
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 snufje nootmuskaat
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de lasagnevellen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de sjalot fijn. Bak samen met geperste knoflook en een beetje boter in een koekenpan goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de spinazie met een beetje olijfolie in een andere pan en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Knijp het vocht eruit en meng de spinazie door de champignons heen. Schep de ricotta door het mengsel heen.
  • Zet een koekenpan zonder olie of boter op het vuur en bak hierin het kipgehakt goudbruin en gaar. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit een paar minuten meebakken. Doe ook de passata in de pan en breng het mengsel op smaak met peterselie, cayennepeper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verdeel de helft van het gehaktmengsel eroverheen. Leg daar een laag lasagnevellen overheen en verdeel er tot slot een laag van het spinazie-champignonmengsel over.
  • Herhaal alle stappen totdat alles op is. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Lees ook: Zo maak je een heerlijke vegetarische lasagne met pijnboompitten en spinazie

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Lunch – 27/01/2011 door Isabelle Hurbain-Palatin onder de licentie CC BY-SA 2.0