Een simpele salade die overal bij geserveerd kan worden
De paasdagen staan vlak voor de deur en vaak willen we hier toch wat meer aandacht aan besteden. Zo organiseren we bijvoorbeeld een heerlijk paasontbijt, een paasbrunch of paasdiner met vrienden en familie. Een lichte salade mag hier natuurlijk niet aan ontbreken en daarom is deze variant een echte aanrader!
Met deze salade krijgen we zin in de lente!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 100 gram veldsla
- 250 gram kipfilet
- 1 mango
- 1 avocado
- een handje pistachenoten, ongezouten
- 75 gram geitenkaas
- 6 radijsjes
- 125 gram gele- of rode cherrytomaten
- een snufje verse tijm naar smaak
Voor de dressing:
- 50 milliliter sinaasappelsap
- een scheutje olijfolie
- 1 eetlepel honing
- zout en peper naar smaak
Zo maak je de salade:
- Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met wat verse tijm, zout en peper.
- Verhit een koekenpan met wat olie en bak de blokjes in ± 8 minuten gaar. Zet aan de kant.
- Snijd ondertussen de mango, avocado, radijsjes en cherrytomaten in stukken.
- Meng in een apart kommetje alle ingrediënten voor de dressing samen.
- Verdeel de veldsla over 2 borden of in één grote schaal. Verdeel de stukken groente, fruit en de blokjes kipfilet over de sla.
- Drapeer de dressing erover heen. Garneer de salade met gebrokkelde geitenkaas en de pistachenoten.
- Serveer de salade lauwwarm of koud als de salade eerst in de koelkast wordt bewaard.
Lees ook: Hierom bakken veel mensen hun kipfilet in bloem en jij vanaf nu ook!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Leuke recepten | Beeld: videostill, OnePotChefShow