Pasen wordt extra leuk met deze paastaart
Bij Pasen pakken we altijd uit. Een lekker ontbijtje, een mooie taart en misschien een goed diner? Die mooie paastaart zit in ieder geval helemaal snor met dit recept. De taart en de botercrème zijn heel makkelijk te maken en met een beetje creativiteit zal je iedereen verstelt doen staan van jouw prachtige versiering.
Veel bakplezier!
Wat heb je nodig?
Voor de taart
- 400 gram pure chocolade
- 600 gram boter
- 8 eieren
- 280 gram fijne suiker
- 1 pakje bakpoeder
Voor de botercrème
- 250 gram slagroom
- 250 gram pure chocolade
- 175 gram boter, op kamertemperatuur
- 175 gram poedersuiker
- 4 eetlepels cacaopoeder
Voor de versiering
- witte fondant + een beetje roze en groene fondant
- slagroom
- oranje kleurstof
- 1 pak oreo koekjes
Wat moet je doen?
- Voor de taart: verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de chocolade smelten samen met de boter. Doe dit in de magnetron of au-bain-marie.
- Meng de eieren met de suiker, tot het een egaal lichtgeel mengsel is. Klop nu de bloem en de bakpoeder erdoor.
- Meng de twee mengsels door elkaar en giet de twee mengsels in twee springvormen.
- Bak ze gaar in 20-25 minuten.
- Laat de taart nu volledig afkoelen.
- Voor de botercrème: Warm de slagroom op laag vuur en als zodra de slagroom zijn kookpunt bereikt, moet het vuur uit. Roer de stukjes chocolade nu door de room. Laat dit afkoelen.
- Klop de boter samen met de poedersuiker. Doe dit met een mixer en laat het voor 8 minuten mixen.
- Voeg het cacaopoeder en het chocolademengsel toe. Gebruik het direct.
- Kijk voor de versiering het filmpje hieronder:
Lees ook: Perfect voor Pasen: deze heerlijke clubsandwich met eiersalade!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Carolabaktzoethoudertjes, okokorecepten, the icing queen | Beeld: videostill The Icing Queen