Naomi

Deze marshmallows zijn veel lekkerder dan die uit de supermarkt

Het is weer zomer en dat betekend lekker lang buiten zitten als het weer het toe laat. Vaak komt er dan een vuurkorfje bij en daar hoort natuurlijk marshmallows roosteren bij! Daarom kan je nu lekker genieten van zelf gemaakte marshmallows. Dat is zo veel lekkerder…

Wat heb je nodig? (voor 1 lading marshmallows)

  • 120 milliliter water (voor gelatine)
  • 100 milliliter water (voor suikermengsel)
  • 20 gram gelatine
  • 500 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • poedersuiker

Wat moet je doen?

  • Los de gelatine op in een deel water en doe de kristalsuiker in een pan met het andere deel water zodat dit siroop kan worden. Laat het koken tot het juiste moment*.
  • Als de siroop klaar is, kan hij van het vuur en mag het door de gelatine. Roer dit alles goed door.  Zet de pan daarna in de gootsteen die gevuld is met koud water. Zodra de pan handwarm is, kan je de pan uit het water halen en kan je de inhoud mixen met een handmixer.
  • Voeg een snufje zout toe en het vanille-extract. Mix het steeds iets sneller tot het luchtig en dik wordt. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
  • Giet het mengsel op een bakplaat en bestrooi het met wat poedersuiker. Laat de marshmallows een nachtje goed opstijven en snijd ze de volgende ochtend in stukken. Rol elk stuk nog even door poedersuiker.

*Hoe controleer je of de siroop goed is?

  • Bal test: neem een beetje siroop met behulp van een lepel uit de pan. Doe de siroop in een beker koud water. Als je een taaie bal kan vormen van de siroop is het zover.
  • Met behulp van een thermometer: stoppen bij 115 graden Celsius

Gek op zelfgemaakt snoep? Probeer dit eens:

Bron: zelfmaakrecepten | Beeld: Food Network