Ingrediënten
  • VOOR DE CAKEPOPS
  • Bakspray (de niet-vette variant)
  • 1 pak cakemix
  • 3 grote eieren
  • 240 milliliter water
  • 120 milliliter plantaardige olie
  • 1,5 theelepel amandelaroma
  • 55 gram vanille frosting
  • VOOR DE DECORATIE
  • 450 gram gele candy melts
  • Gele en oranje sprinkels
  • Zwarte icing
  • KEUKENBENODIGDHEDEN
  • 20 cakepopstokjes
  • 10 kleine glazen
  • Gedroogde witte rijst
  • Tandenstokers
Jasmijn
150 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE CAKEPOPS
  • Bakspray (de niet-vette variant)
  • 1 pak cakemix
  • 3 grote eieren
  • 240 milliliter water
  • 120 milliliter plantaardige olie
  • 1,5 theelepel amandelaroma
  • 55 gram vanille frosting
  • VOOR DE DECORATIE
  • 450 gram gele candy melts
  • Gele en oranje sprinkels
  • Zwarte icing
  • KEUKENBENODIGDHEDEN
  • 20 cakepopstokjes
  • 10 kleine glazen
  • Gedroogde witte rijst
  • Tandenstokers

Zo zorg je voor een heuse paassfeer in huis

Aankomend weekend is het alweer Pasen. Wil je naast broodjes en eieren ook een vrolijke, kleurrijke snack op tafel zetten bij de paasbrunch? Dan is dit recept ideaal. Het vergt een tripje naar de (online) bakwinkel, maar het resultaat mag er zijn. Schattig én smaakvol!

Schattige kuikens

Bij Pasen denk je natuurlijk aan de paashaas, eieren en kuikentjes. Laat dat laatste nou net makkelijk na te maken zijn in de vorm van cakepops! Met dit recept maak je de cakepops in een half uurtje, waarna je ze twee uur moet laten uitharden. Het resultaat: superschattige snacks om je vingers bij af te likken. Wij gaan dit zeker maken met Pasen!

Het recept, deel 1

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Spray de bakspray in een ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 centimeter en plaats daar een vel bakpapier overheen.
  • Pak een grote kom en doe daar de cakemix, de eieren, het water, de plantaardige olie en een theelepel amandelaroma in. Roer alles goed door met behulp van een garde.
  • Giet het deeg in de ovenschaal en schuif de schaal de oven in.
  • Laat de schaal 25 minuten in de oven staan en controleer daarna of het deeg gaar is door er een tandenstoker in te steken.
  • Haal de schaal uit de oven en laat het deeg ongeveer 20 minuten afkoelen.
  • Breek het deeg in kleine stukjes en voeg de vanille frosting en een halve theelepel amandelaroma toe.
  • Leg een nieuw vel bakpapier in de ovenschaal.
  • Mix de kruimels goed door elkaar, net zolang tot je weer één grote bal deeg hebt.
  • Verdeel de deegbal in 20 kleine balletjes en leg ze in de ovenschaal.
  • Doe nog wat extra frosting in een klein schaaltje en dip de cakepopstokjes erin.
  • Steek de cakepopstokjes in de balletjes en laat het geheel 2 uur afkoelen.

Het recept, deel 2

  • Vul tien kleine glazen tot de helft met gedroogde rijst.
  • Giet de gele candy melts in een kleine steelpan en laat ze boven laag vuur smelten.
  • Dompel de cakepops een voor een onder in de gesmolten candy melts.
  • Plaats de cakepops in de glazen met rijst (twee cakepops per glas) en laat ze 5 minuten uitharden.
  • Dip een tandenstoker in de overgebleven gesmolten candy melts en teken daarmee kleine cirkels op de cakepops.
  • Druk gele en oranje sprinkels op de cirkels die je net getekend hebt en controleer of ze goed vastzitten. Dit zijn de snavels, armpjes en voetjes van de kuikens.
  • Doe wat zwarte icing in een schaaltje en steek daar een tandenstoker in. Teken daarmee oogjes op de cakepops.
  • Laat de cakepops nog even 5 minuten uitharden en smikkelen maar!

Lees ook: Recept: Slanke chocoladetaartjes voor Pasen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty