Fabiën
45 min.
1-4 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1.5 zoete appel
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 0.5 theelepel pumpkin spice kruiden (of koekkruiden)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 ei
  • 3 kaneelstokjes
  • Keukentouw

Trick or treat!

De klassieke appelflap is een lekkernij waar we altijd wel voor te porren zijn. Vooral richting het einde van het jaar halen we graag een appelflap bij de plaatselijke Oliebollenkraam. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf maken. En hoe leuk zijn deze pompoenvormige appelflappen?

Halloween zit eraan te komen en dat betekent dat mening Halloween-fan graag uitpakt met versiering en snacks. Mocht je graag in de keuken staan en een creatieve hand hebben, dan wil je deze appelpompoentjes proberen. We kwamen het recept tegen op TikTok en vertellen je stap voor stap hoe je de pompoen-appelflappen maakt.

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil ondertussen de appels en snij ze in kleine blokjes. Gooi de blokjes in een kom en voeg daar de suiker, kaneel en pumpkin spice kruiden aan toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Nu kun je beginnen aan de flappen. Leg een plakje bladerdeeg neer en schep twee eetlepels van de appelvulling op het plakje. Let op dat je niet teveel opschept, anders krijg je de flap niet dicht.
  • Vouw de punten van de flappen naar elkaar toe, over de vulling heen. Maak een bolletje van het deeg en draag dat bolletje om.
  • Nu wordt het iets lastiger en ga je de pompoen in elkaar zetten. Leg drie à vier stukjes keukentouw op het werkblad en leg hier de appelbol bovenop. Bind nu steeds twee uiteinden van de touwtjes aan elkaar vast in het midden. Trek het touw zachtjes aan en knip het overbodige deel af.
  • Klop een ei los en besmeer de pompoentjes met het eimengsel. Bestrooi ze daarna nog met wat suiker.
  • En nu de oven in! Leg de pompoen-appelflappen op een bakplaat met bakpapier. Bak voor ongeveer 20 tot 25 minuten, tot de bovenkant goudbruin is gekleurd.
  • Laat ze vervolgens tien minuten afkoelen. Nu kun je het keukentouw losknippen met een schaar.
  • Knip de kaneelstokjes in tweeën en steek ze boven in elke pompoen.
  • Et, voilà: je hebt een geweldige Halloween-snack!

In onderstaande video wordt alles nog eens haarfijn voorgedaan.

@christmaholic Pompoenvormige appelflappen ?. Het complete recept vind je op mijn blog socelebrate.nl! #appelflap #pompoen #herfstrecept #pompoenen #herfst ? origineel geluid – Saskia de Laat

Lees ook: Recept: herfstsalade met pompoen, roodlof, appel en geitenkaas

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels