Sommige dingen horen in de koelkast en niet in de vriezer
Vriezers zijn ongelooflijk handig als je te veel eten hebt gemaakt en je dit wilt bewaren voor later. Er zijn alleen wel dingen die je beter niet in kunt vriezen, omdat ze dan minder lekker worden of hun textuur verliezen. Kookfans zet de voedingsmiddelen die je absoluut niet in de vriezer moet bewaren even voor je op een rijtje.
Sommige dingen kun je beter in de koelkast stoppen.
Kaas
Kaas vriest op zich goed in, maar het verliest waarschijnlijk de textuur. Het wordt kruimlig en in plaats van dat het makkelijk te schaven is, zal je het hele blok verkruimelen. Als je een plakje kaas wilt, is dat natuurlijk niet het resultaat dat je zoekt. Dit geldt niet alleen voor Goudse kazen, maar ook voor brie en camembert.
Groenten
Ook hier geldt dat de textuur verandert. De groenten houden hun vocht minder goed vast en dat zorgt ervoor dat ze minder goed te bakken zijn en in salades niet lekker smaken.
Blikken
Het is onnodig om gesloten blikken in te vriezen. Ze bevatten al veel conserveermiddelen van zichzelf en dat hoeft niet extra ingevroren te worden. Daarbij heb je een grote kans dat het blik zal exploderen als je het in de vriezer doet. Wat je wel kunt doen, is de inhoud van het blik invriezen als het bijvoorbeeld te veel is.
Romige sauzen
Room ontbindt als het ingevroren wordt, waardoor je dus absoluut geen lekkere romige saus meer hebt als je het eenmaal ontdooit. Heel zonde. Dit is ook met mayonaise het geval. Ook dit ontbindt en daarna is het niet meer bruikbaar.
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay