Desy
10 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 125 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 125 gram pindakaas

Pindasaus was nog nooit zo lekker!

Ga je binnenkort saté eten en wil je hier pindasaus bij eten? Koop dit dan eens niet kant-en-klaar en maak je eigen pindasaus. Je maakt hem namelijk heel gemakkelijk zelf en met dit geheime ingrediënt erin wordt ie lekkerder dan ooit!

Zo maak je het:

  • Snipper de ui fijn. Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig.
  • Draai het vuur laag en voeg de sojasaus, kokosmelk en chilisaus toe.
  • Roer het geheel goed door elkaar en voeg dan de pindakaas toe terwijl je goed blijft roeren.
  • Meng het geheel totdat er een glad mengsel ontstaat. Serveer de pindasaus bij saté, nasi of bami!

 

Lees ook: Als je dit Japanse melkbrood hebt gegeten wil je geen ander brood meer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Beeld: Unsplash