Het aspergeseizoen is weer begonnen!
Asperges schieten momenteel als paddestoelen uit de grond. Geen probleem, want asperges zijn ontzettend lekker en bovendien ook nog eens hartstikke gezond. Je kunt asperges verorberen met een lekkere botersaus of in de soep. Maar asperges in een quiche zijn minstens zo lekker. Daarbij kun je dit aspergerecept makkelijk uitwerken!
Wat heb je nodig?
- Hartig taartdeeg (Koopmans)
- 500 gram witte of groene asperges
- 2 eieren
- 3 eiwitten
- Scheutje melk
- 6 plakken schouderham
- 2 eetlepels kruidenroomkaas
- Verse bieslook naar smaak
- Peper en zout
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de ‘houten onderkant’ van de asperge (zo’n 2 à 3 centimeter) en ga met de dunschiller twee keer rondom de asperge.
- Kook de asperges gaar in 15 minuten.
- Vet een springvorm (doorsnede 24 centimeter) in en bekleed deze met de plakjes hartig taartdeeg. Leg de asperges naast elkaar in de vorm.
- Leg de plakjes ham tussen de asperges.
- Doe de eieren, eiwitten en melk in een kom en klop dit los. Voeg een beetje zout en peper toe en schenk het mengsel in de vorm.
- Verdeel de kruidenroomkaas over het beslag en bak de quiche in 25 minuten gaar.
- Verdeel wat gesneden bieslook over de taart wanneer-ie klaar is en hij is klaar om te eten!
- Variatietip: Gebruik in plaats van schouderham wat bacon of spek
Heb je zin gekregen in asperges? Probeer dan ook eens dit aspergerecept:
Bron: OhMyFoodness |Beeld: Videostill YouTube