Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig!
Garnalen kun je in veel gerechten verwerken. Zo kun je ze door een pasta doen, samen eten met rijst of lekker wokken met noodles. Maar je kunt ze ook gewoon als snack eten. We delen een overheerlijk recept om de lekkerste en krokantste garnalen te maken met maar vijf ingrediënten.
Zo maak je de krokante garnalen:
- Verhit olie in een frituurpan of grote pan waar een laagje zonnebloemolie in kan (175 °C).
- Klop een ei los in een bakje. Doop de garnalen één voor één in het losgeklopte ei en laat goed afdruipen.
- Leg de broodkruimels op een bord en verspreid goed over het hele bord. Meng eventueel met wat kruiden naar keuze. Rol de garnalen door de kruimels en zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn.
- Bak de gepaneerde garnalen in de olie tot ze knapperig en goudbruin zijn. Dit duurt meestal niet zo lang. Haal ze daarna uit de pan en laat nog even uitlekken op wat keukenpapier.
- Dip eventueel in wat chilisaus voor extra smaak en eet smakelijk!
Tip: je kunt de garnalen ook maken in de Airfryer!
Lees ook: 7 veelgemaakte fouten bij het gebruiken van de Airfryer
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: All recipes | Beeld: Adobe Stock