Naomi

Het is warm en je hebt zin in een taart. De reguliere taarten zijn alleen zo machtig. Wat te doen… Een ijstaart uiteraard! En dan natuurlijk niet zomaar een ijstaart, maar één met aardbeien en witte chocolade. Snel proberen en genieten!

Wat heb je nodig?

  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 300 g MonChou
  • 300 g kwark
  • 400 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 80 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g witte chocolade

Wat moet je doen?

  • Spoel de aardbeien even onder de kraan af en snijd ze bijna allemaal in stukjes. Hou er even een paar apart voor de topping. Ook de citroen moet even schoongeboend worden. Rasp vervolgens de schil en pers de citroen uit.
  • Meng de kwark met de MonChou, de roomkaas en 60g suiker. Roer het sap van de citroen en de schil erdoor.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie* en laat het afkoelen tot het een beetje lauw is. Klop de eieren au-bain-marie tot het schuimig is en schep vervolgens de chocolade er schepje voor schepje door.
  • Zet de kom in ijskoud water tot het mengsel goed koud is. Spatel de MonChou erdoor en klop de room half op. Spatel die er vervolgens ook door.
  • Vul een springvorm van 26 cm met de helft van het MonChou-mengsel. Verdeel er 2/3 van de aardbeien over en doe daarop de rest van het MonChou-mengsel. Zet de taart vervolgens 3 uur in de vriezer.
  • Haal de taart een half uur voor het serveren uit de vriezer, zodat hij niet te hard is. Snijd de rest van de aardbeien door de helft en haal ze door de rest van de suiker en leg ze bovenop de taart.

*dat houdt in dat je een pannentje water op het vuur zet en een kom met de chocolade in die pan hangt. Door de stoom smelt de chocolade. Blijf wel roeren!

Hou je van aardbeien? Probeer dit ook eens:
Zin in zoet maar geen zin in gedoe? Voor deze chocoladetaart met aardbeien heb je niet eens een oven nodig!
Deze aardbeientiramisu móét je proberen dit weekend! Je zal iedereen versteld doen staan!

Bron en Beeld: Naomi Vos