Goulash met een twist!
Goulash is een typisch Hongaars gerecht, het is zelfs de nationale schotel van het land. Het is eigenlijk een soep, maar wij eten meestal de sterk in gedikte variant, een goulash-vleesschotel. Niet alleen in Hongarije maar ook in andere Centraal- en Zuidoost-Europese landen, zoals in Duitsland, Roemenië en het voormalige Joegoslavië is goulash populair.
Goulash
Het wordt traditiegetrouw in een grote ketel boven een houtvuur bereid, een bereiding die een aantal uur duurt. Gelukkig duurt ons recept niet zo lang, maximaal een halfuurtje! Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. Maar met kip, dat hadden wij nog niet eerder geproefd. Zeker de moeite waard om te proberen, het smaakt gewoon goddelijk. Kijk snel op de volgende pagina voor het recept!
Hoe maak je het?
- Bak het uitje met de knoflook (maar voeg de knoflook pas wat later toe, anders verbrand deze), de paprika, het paprikapoeder en chilipoeder aan.
- Voeg na circa 2 minuten de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe.
- Voeg vervolgens ook de blokjes kip en het laurierblad toe en laat het geheel circa 10-15 minuten pruttelen.
- Na circa 10 tot 15 minuten is je kip gaar. Als de kip gaar is, voeg je de crème fraiche toe aan de saus.
- Voeg vervolgens de allesbinder toe aan de goulash.
- Voeg net zoveel allesbinder toe totdat de saus de goede dikte heeft. Serveer de kip goulash met rijst en smullen maar!
Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Goulash meal with Beef meat door Marco Verch Professional Photographer and Speaker onder de licentie CC BY 2.0