Naomi

Een heerlijk weekendontbijtje!

In het weekend is een speciaal ontbijtje soms wel fijn. Je hebt niet altijd zin om uitgebreid een Engels ontbijt te maken, dus dan is zoiets simpels als dit fruitbrood ideaal. Het fijne is dat ook kinderen hier heel blij van worden. Probeer het maar eens. Je zal zien dat het een gegarandeerd succes is. 

Wat heb je nodig? (voor 10 stukjes)

  • 60 gram boter, ongezouten
  • 120 milliliter honing
  • 1 ei, losgeklopt
  • 180 gram wortels
  • 180 gram appel
  • 2 kleine bananen
  • 160 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met een halve theelepel bakpoeder)
  • 120 gram rozijnen
  • 120 gram gedroogde kersen
  • 120 gram gedroogde cranberries
  • 120 gram gedroogde pruimen
  • 5 gram citroenrasp
  • 5 gram sinaasappelrasp

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de boter samen met de honing en klop het ei daar vervolgens door.
  • Voeg de wortels, appels, bananen en bloem toe en meng vervolgens ook de rozijnen, kersen, cranberries en pruimen samen met de citroenrasp en sinaasappelrasp door het mengsel.
  • Giet het mengsel in een ingevet, ondiep, vierkant bakblik en bak het in 40 tot 45 minuten gaar.
  • Laat het even afkoelen alvorens je het in stukjes snijdt. Laat het geheel dan nog verder afkoelen voordat het geserveerd wordt.

Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en Beeld: Food.com