Hanna Mellema
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 gram kipfilet
  • 2 tomaten
  • 4 wraps

Geef een Griekse twist aan jouw lunch!

Op zoek naar een lekker en makkelijk recept voor de lunch? Dan zijn deze wraps echt wat voor jou. Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan, maar dat proef je er zeker niet aan af. Wil je ze liever bij het avondeten serveren? Ook dat kan natuurlijk, eventueel met wat gebakken aardappeltjes. Smullen maar!

 

Zo maak je wraps met kip en tzatziki:

  • Snijd de komkommer door de helft. De ene helft rasp je fijn in een kom. De andere helft snijd je in de lengte doormidden, en daarna in dunne plakjes.
  • Meng de geraspte komkommer met de yoghurt. Voeg hieraan een klein scheutje olijfolie en de uitgeperste knoflook toe, en roer dit er goed doorheen. Eventueel kun je de tzatziki verder op smaak brengen met wat peper en zout, en dille of oregano. Zet weg in de koelkast, totdat je het nodig hebt.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes, en breng op smaak met peper en zout. Verhit wat olie in een pan, en bak de kip voor 8-10 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is.
  • Ondertussen kun je de tomaat ook in dunne plakjes snijden.
  • Besmeer je wraps met de tzatziki, en beleg met de kipfilet, tomaat en plakjes komkommer.
  • Rol op, en genieten maar!

Lees ook: Zó kun je jouw zout- en pepermolens gewoon hergebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock