Yummy!
Ben jij op zoek naar een gezond snack-alternatief voor chips, borrelnootjes of koekjes? Probeer deze knapperige, geroosterde kikkererwten dan eens! Of je nu de oven of de airfryer gebruikt, deze hartige snack is super makkelijk te bereiden en zit boordevol goede voedingsstoffen.
Gezonde peulvrucht
Kikkererwten zijn rijk aan heel veel verschillende voedingsstoffen. De peulvrucht is als een ware schatkamer van vitamines, waaronder vitamine C, E en B6. Hierdoor versterken kikkererwten niet alleen het immuunsysteem, maar bieden ze ook bescherming tegen huidveroudering én bevorderen ze het energieniveau. Bovendien zijn kikkererwten een uitstekende bron van ijzer en magnesium. Enne, het hoge eiwitgehalte is niet alleen gunstig voor je spieren, maar zorgt ook voor een langdurig verzadigd gevoel na het consumeren ervan.
Geroosterde kikkererwten maken
Ruil de zak chips die je er ‘s avonds op de bank vaak bij pakt daarom in voor deze overheerlijke geroosterde kikkererwten. Het is bijna onmogelijk om gezonder te snacken dan dit! Uit Paulines Keuken deelt het perfecte recept:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Begin dan met het afspoelen van de kikkererwten en dep ze goed droog met keukenpapier.
- Doe ze vervolgens in een kom en voeg hieraan de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijn en zeezout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Neem een bakplaat en bedek deze met een vel bakpapier. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze voor ongeveer een kwartier. Schep de kikkererwten dan goed door en rooster ze nog eens voor 5 tot 10 minuten. Als het goed is zijn ze nu krokant en mooi bruin van kleur.
- Gebruik je liever de airfryer in plaats van de oven? Geen probleem! Hierin kun je de kikkererwten in een kwartier knapperig bakken op 180 °C. Tussendoor even doorschudden en klaar is kees.
- Geniet ervan!
Lees ook: Jum! Zo maak je deze heerlijke Nutella bladerdeeg swirls
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Uit Paulines Keuken, Libelle | Beeld: Pexels